Archive for November, 2010


PEPSI

pepsi keluaran ni depan belakang logo yang sama

Advertisements

pepsi ni depan belakang sama logo,dah malas kot nak buat depan lain belakang lain, cuma yang diatas depan pepsi belakang tulisan thai tak taulah dia tulis pepsi ke pepsicola.

 

 

PEPSI-PEPSICOLA

botol pepsi ni didepan pepsi dibahagian belakang pepsicola ada pakar pakar pepsi yang boleh membantu.aku ni simpan je pandai.

PEPSI-CINA

PEPSI

ni antara botol yang aku dapat dalam 2 peti hari tu.setelah dicuci inilah hasilnya.botol ni ada tulisan pepsi dan dibelakangnya tulisan cina.botol ni aku tak tau keluaran keberapa .yang aku tau apa yang aku belum ada aku simpan kemudian baru susun.mengikut keluaran itupun kalau cukup..

botol ni aku dapat kat tempat snoker ditempat aku.beli pun tak mahal sebiji 30 sen,kira bolehlah.balik rumah aku tengok ada botol pepsi 4 model ,botol coke ,miranda,fn,hi spot canada dry,pepsi thailand.aku tengok ada banyak lagi stok kat sana .ada masa ada cukup peruntukan aku nak sapu bersih semua yang ada.sementara stok masih ada.ambik waktu malam aku ingat tong kayu tu tong fn ,balik aku belek belek rupanya tong magnolia.pun bolehlah bukan ada lagi pun sekarang .

BOTOL COKE 290 ML

 

BOTOL COCA COLA 290 ML

botol coke ni aku dapat kat tapak rumah lama aku,dulunya digunakan sebagai pagar untuk tanam pokok bunga.tulisan dah pudar maklumlah dah tertanam kurang kurang pun 30 tahun.dibahagian depan ada tulis COCO COLA TRADEMARK REGEISTERED COUNT.290 ML


dibahagian ni ada tulisan cina 4 patah perkataan,dibawahnya tulisan cina 2 patah perkataan.

kat bahagian ni ada tulisan timbul 4 S G Y

dibahagian bawah ada tulisan Y 18

BOTOL 100 PLUS

BOTOL 100 PLUS

botol 100 plus ni aku jumpa .mula mula aku jumpa tak de label ada penutup,sabar simpam dulu.kemudian anak aku dapat takde penutup label dah koyak sikit,simpan dulu,last sekali dapat label kira ok lah takde penutup.setelah ditukar sparepart .cukuplah botol 100 plus ada penutup dan label.

Air botol KISCO ni aku tak tau bila dipasarkan .botol ni aku dapat dengan botol fn yang  satu peti tu,botol ni cuma ada 2.aku rasa kilang air ni kat shah alam sebab kat belakang botol ada tulis THIS BOTTLE REMAIN THE PROPERTY OF DOUBLE-UP SDN.BHD SHAH ALAM.sapa sapa yang duduk kat shah alam mungkin tau kat mana kilang ni dan tahun berapa dikeluarkan.tak taulah tapak kilang tu dah jadi apa sekarang.

CAWAN GETAH

biasanya orang panggil cawan getah.benda ni orang gunakan untuk tadah susu getah bila menoreh.cawan getah ni payah nak jumpa lagi kalau ada pun bukan dari kaca .yang ni diperbuat dari kaca.

TIN ROKOK CONSULATE

tin rokok consulate aku pun tak tau keluaran tahun bila. kat depan tin tulis CONSULATE filter cork tipped viginia .MENTHOL .LONG SAIZ.rothmans of pall mall.kalau sekarang lebih kurang cam rokok sallem kot.