Category: cawan


gelas phoenix

kali ni diantara gelas yang aku ada dari jenama minuman yang pernah popular dulu iaitu gelas phoenix,gelas je yang ada botolnya belumĀ  dapat lagi…

Advertisements

gelas long chan bros

 

diantara gelas gelas long chan yang dapat aku kumpul hingga hari ni dan masih lagi mencari masih ada lagi yang belum ada inilah diantara gelas yang aku ada sekarang.long chan besar dikiri ada line mas dan satu lagi tak de.bahagian belakang tulisan cina.

gelas kecil belakang tulisan jawi tentu semua dah tau kan apa yang tertulis..

bahagian depan 1910-1961

 

 

 

gelas tropi

gelas dari jenama minuman iaitu tropi.

gelas yeos beanvit

pastinya semua dah tau dengan logo rumah api ni ,sudah pasti logo dari yeos.gelas yang ada ni adalah dari yeos BEANVIT .tertera tulisan drink yeos hiap seng BEANVIT,dan terdapat juga tulisan cina mungkin bermaksud yang sama.

kluang aerated water

gelas kluang aerated water dipercayai telah wujud sekitar era 60 an.dengan logo pokok kelapa.gelas je yang aku ada simpan botolnya masih belum jumpa lagi,bagi sesiapa yang ingin melihat botol kluang aerated water ni boleh lah pergi ke link dibawahhttp://mgtbobber.blogspot.com/2010/08/kluang-aerated-water-johore.html.dibahagian belakang gelas ada tulisan cina

gelas 7up fido dido

antara gelas 7 up fido dido yang sempat aku simpan ,gambar fido dido masih lagi digunakan di tin 7 up sekarang.gelas ni ada macam macam aksi fido dido,masa baru baru keluar 7 up dengan gambar fido dido dimerata tempat boleh dilihat gambar ni dari t-shirt, sticker ,tembok ,sampai kat buku sekolah pun diconteng gambar ni..

gelas coke

 

 

gelas cocacola go for real thing antara gelas yang aku ada masih terlalu banyak nak kena cari untuk lengkapkan siri gelas coke ni ,pada aku jumpa harga kena sambar je ,kalau tak cukup besar nak minum guna je gelas dibawah ni..

 

 

 

 

 

 

gelas peacock

gelas peacock brand dari nationalĀ  aerated water company ltd ,tak dapat botol peacock dapat gelas peacock pun jadilah..

gelas yeos

diantara gelas gelas yeos yang ada buat masa sekarang.esok lusa belum tau lagi

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

mug vitagen

mug vitagen lowest total sugars depan semua sama,mulanya tak menarik minat tapi bila melihat bahagian belakang dengan gambar yang berlainan ,macam menarik je sebab ada kelainan,

hamtaro panda

hamtaro dexter

jingle hamtaro

hamtaro howdy

mungkin ada yang lain lagi kot ,tapi ni lah yang aku ada.