Category: cocacola


cocacola 1928-1996

 

cocacola 500 ml yang ada aku simpan edisi sukan olimpik 1928-1996

500 ml limitededition package .f&n cocacola (malaysia) 95 jalan yew kuala lumpur.lama simpan sampai jadi 4 segi botol ni kena panas agaknya..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gelas coke

 

 

gelas cocacola go for real thing antara gelas yang aku ada masih terlalu banyak nak kena cari untuk lengkapkan siri gelas coke ni ,pada aku jumpa harga kena sambar je ,kalau tak cukup besar nak minum guna je gelas dibawah ni..

 

 

 

 

 

 

makan time

dah sampai masa makan.makan time,is coke time.bersaiz 19 x 15 inci ,tak pasti pulak benda ni letaknya dimana dan dari mana asalnya,ada tulisan makan time dari malaysia kot .pasti ramai pakar pakar coke  yang lebih tau lagi..

coca cola,coke ,vanila coke,the modified dynamic ribbon and the contor bottle are trademark of cocacola company.

bekas air coke

 

 

 

 

 

bekas untuk mengisi air batu cocacola nampak menarik tu yang aku simpan tu.dah nampak tak ambik rugi ,ambik jelah boleh juga buat tambah tambah barang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bola coke

bola cocacola ni masa aku dapat belum dipam lagi mungkin dibuat sekitar tahun 2004 sebab diatas bola ada logo  uefa euro 2004 portugal.

setelah dipam tenyata tiada masalah.

coke embos 250 ml

cocacola embos ni aku dapat kat tempat barang terpakai di rengit.kali pertama aku datang anak tokey kedai tu cakap tak nak jual.kali kedua aku datang aku terus jumpa tokey kedai tu katanya tak nak jual,setelah proses pujuk memujuk akhirnya dapat juga aku coke ni dengan harga rm 10.kira ok lah ,kalau 100 aku tak beli.

cocacola 250 ml

 

jam loceng cocacola

jam loceng cocacola ni aku dapat pada 31-1-2011 kat tempat barang terpakai di rengit.jam ni menguna kan beteri dan boleh set waktu berbunyi,bunyi nya sama cam jam loceng lama cuma yang ni kuat sikit sebab dia besar.gambar beruang kutup sedang bermain roller blade,serta logo cocacola.

puzzle cocacola

 

puzzle cocacola ni aku dapat pada 30-1-2011 kat tempat barang terpakai di rengit.ronda ronda jumpa lak puzzle ni .ada 49 gambar semuanya .nak kumpul satu satu lambat,ni beli satu dapat macam macam gambar.puzzle ni kalau kecaikan belum  tentu boleh pasang balik ni.kalau boleh pasang pun berapa lama boleh siap tak taulah.

botologi hi tea

botologi hi tea 3 hari lagi ,tentu semua kolekter dah pek barang barang untuk dibawa ,mesti penuh satu keta bagi aku ,kesana cuma untuk melihat dan berjumpa mereka yang hebat hebat dalam dunia botologi dan barang barang  lama.

orang sibuk kemas barang untuk dibawa aku sibuk buat benda ni.ada kena mengena ke?. memang ada.ni adalah proses awal untuk pembuatan blog mencetak t shirt

dah siap boleh lah print kat t shirt berapa banyak nak print pun boleh.semuanya ni aku buat sendiri .benda ni aku buat untuk kegunaan aku je.

tak kisah lah janji ada logo air soda barulah meriah.

cocacola 290 depan belakang

antara botol yang aku dapat dalam sesi kemas botol tadi ialah cocacola trademark registered cont 290 ml.depan belakang logo dan tulisan yang sama ,aku pasti colecter lain dah berlambak lambak botol ni ,bagi aku yang baru bermula ini satu penemuan berharga.

depan belakang serupa

hanya tulisan embos GG dan 8-20 yang tertera di badan botol dibahagin bawah botol tiada tulisan.penat pun hilang bila dapat botol begini dengan harga 1 ringgit.