Latest Entries »

peti kayu kickapoo

 

antara peti kayu yang ada dalam simpanan aku adalah peti kayu kickapoo ni,keadaanaya tak lah memuaskan sangat.tertera tilisan drink kickapoo joy juice dibahagian depan sahaja dikiri kanan dan bahagian belakang tiada tulisan.peti kayu ni mengunakan dawai sebagai pengikat untuk menguatkan peti ni.

 

Advertisements

gelas long chan bros

 

diantara gelas gelas long chan yang dapat aku kumpul hingga hari ni dan masih lagi mencari masih ada lagi yang belum ada inilah diantara gelas yang aku ada sekarang.long chan besar dikiri ada line mas dan satu lagi tak de.bahagian belakang tulisan cina.

gelas kecil belakang tulisan jawi tentu semua dah tau kan apa yang tertulis..

bahagian depan 1910-1961

 

 

 

cocacola 1928-1996

 

cocacola 500 ml yang ada aku simpan edisi sukan olimpik 1928-1996

500 ml limitededition package .f&n cocacola (malaysia) 95 jalan yew kuala lumpur.lama simpan sampai jadi 4 segi botol ni kena panas agaknya..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iklan besi shelltox

acidweldingada 2 jenis je papan iklan besi shelltox yang aku ada ,biru dan hijau ,pernah juga aku nampak yang kaler merah.keadaan tak berapa cantik tapi ok lah sebab dapat percuma je dari kedai lama yang dah tutup..sekarang ni dah tukar nama ke sheildtox.

 

gelas tropi

gelas dari jenama minuman iaitu tropi.

papan iklan fn

papan iklan fn cordial juga berfungsi sebagai tempat mengantung barang barang.papan iklan ini diperbuat dari kertas dan frame nya dari kayu aku dapat dari kedai lama yang dah tutup.mengikut gambar botol cordial ini mungkin iklan ni dari era 70 an.

mirinda tin besi

 

mirinda tin besi ni berperisa oren ada sedikit karat di bahagian belakang.

 

 

 

 

 

 

 

papan iklan vicks ni daripada besi juga merupakan tempat mengantung barang barang.papan iklan ni aku dapat dari kedai india muslim yang dah lama tutup sebab balik negeri.walaupun kurang cantik tapi ianya percuma..sebab aku minta dengan tuan punya kedai ada 4 barang yang aku dapat kat sini iaitu 2 iklan shelltox,1 iklan f&n cordial.

 

 

7up tin besi

tin 7 up besi tentu ramai dah ada tapi aku baru dapat,keadaan agak kurang baik..tapi bolehlah buat simpanan sendiri,tin ni belum buka lagi tapi airnya dah tak de sebab kat tin ada karat dan ada lubang kecik.biasalah dah lama besi lak tu..

gelas yeos beanvit

pastinya semua dah tau dengan logo rumah api ni ,sudah pasti logo dari yeos.gelas yang ada ni adalah dari yeos BEANVIT .tertera tulisan drink yeos hiap seng BEANVIT,dan terdapat juga tulisan cina mungkin bermaksud yang sama.